Solcelletakstein

Våre produkter inkluderer solceller integrert i keramiske takstein. Disse leveres i 8 W, 20 W og 24 W. Takplater med ramme av aluminium leveres i 50 W og 150 W. Både takstein og takplater blir med kabler koblet enten til en batterilader med batteri for bruk når Sola har gått ned. Eller til en omformer som leverer den elektriske energien ditt tak produserer ut på det offentlige nettet for distribusjon av 230 V 50 Hz. Ditt e-verk kjøper da strømmen som blir produsert, og du får betalt i form av lavere strømregninger. Produsert energi avhenger av været. En skyfri himmel er best, men ditt tak vil også produsere elektrisk energi under en skyet dag eller selv om det regner. På årsbasis mottar Oslo like mye sollys som for eksempel Berlin og London. Og litt mindre enn Paris.
Du behøver ikke å dekke hele ditt villa- eller hyttetak med solcelletakstein. Men for den taksiden der solcelletakstein legges, bør kun denne benyttes i kombinasjon med sin matchende takstein. Dette er takstein med samme utseende som solcelletakstein, bare uten solceller og som dermed også er billigere. Og for den delen av taket som vender not nord og som ikke får så mye sollys, kan disse matchende takstein også anvendes.

Solcellepaneler

Solcellepaneler leveres i en rekke varianter fra 190 W til 325 W, både mono- og polykrystallinske, se katalog. Dette er bestillingsvarer. Ta kontakt med forespørsel om pris og antall, men som eksempel vil et 325 W solcellepanel koste 2 875 kroner, inkludert moms. Med forbehold om prisendring.

Invertere

Vi leverer førsteklasses invertere fra SMA og Fronius. Orkla Elektronikk er også en autorisert service partner til Fronius.